Tres pel·lícules que passen totalment de la tecnologia

Les propostes cinematogràfiques d’aquesta setmana porten l’espectador a reflexionar sobre l’impacte de les eines digitals en la nostra civilització

Redacció

Les pel·lícules són una bona eina per reflexionar sobre l'impacte de la tecnlogia
Les pel·lícules són una bona eina per reflexionar sobre l'impacte de la tecnlogia | MD

Ens aixequem al matí amb el despertador del mòbil i, segurament, el primer que fem és consultar WhatsApp, Telegram o el correu electrònic. Després, hi haurà qui enfili cap a la dutxa o a fer l’esmorzar, però amb la ràdio posada al telèfon. I si no és aquest dispositiu que ja s’ha convertit en una mena d’extensió de les mans, la televisió o l’ordinador faran una funció similar. O potser se substitueix aquest moment informatiu per una consulta “ràpida” a les xarxes socials. Sigui com sigui, la tecnologia és present a la nostra vida des del primer minut que som desperts, per això en Pol Bassó ens recomana res pel·lícules que trenquen amb això.

Per evitar spoilers, no direm els títols, però sí que tenen com a eix central uns protagonistes que s’allunyen de la civilització com la coneixem. Ho faran amb encert o serà una experiència per reflexionar sobre com canviar els hàbits tecnològic i digitals perquè siguin una mica menys tòxics? El debat és obert.