14 MEUR per digitalitzar els serveis socials a Catalunya

La Generalitat obre dues línes d’ajudes per actualitzar els sistemes d’informació dels centres i per impulsar projectes pilot d’innovació social

Categories:

Redacció

Les subvencions es finançaran amb els fons europeus Next Generation
Les subvencions es finançaran amb els fons europeus Next Generation | Edu Bayer (Imatges Barcelona)

El departament de Drets Socials de la Generalitat ha obert dues noves línies d’ajuts públics per impulsar la digitalització i la transformació tecnològica dels serveis socials de territori. Les subvencions tindran una dotació de 14,1 milions d’euros provinents dels fons europeus Next Generation i formen part d’una convocatòria més àmplia que també inclou la remodelació de residències i centres de dia i l’impuls de projectes tecnològics de transició energètica dins del sector.

La primera de les dues línies té un pressupost de 6,1 milions d’euros i està destinada a construir, millorar o actualitzar el programari dels sistemes d’informació dels centres de serveis socials. La voluntat de la subvenció és agilitzar la resposta a la ciutadania o millorar els processos administratius per tal d’oferir uns millors resultats. La partida també contempla l’adquisició de llicències informàtiques o la renovació de maquinària que faci falta per implementar aquestes actuacions.

La segona línia d’ajuts té una dotació més elevada, de 8 milions d’euros, i se centrarà a subvencionar 27 projectes pilot d’innovació en serveis socials. Aquestes iniciatives busquen avaluar l’impacte de les propostes escollides i valorar si poden aportar avanços en la modernització del sector.