Neix el Pier07, el nou ‘hub’ d’innovació en salut de Barcelona

Les instal·lacions tindran 6.000 metres quadrats i acolliran fins a 500 professionals d’empreses, universitats, hospitals i administració pública

Categories:

Redacció

El Pier07 és el setè 'hub' d'innovació que impulsa Tech Barcelona i el primer centrat en un únic sector productiu
El Pier07 és el setè 'hub' d'innovació que impulsa Tech Barcelona i el primer centrat en un únic sector productiu | Departament d'Empresa i Treball

Tech Barcelona i la Generalitat de Catalunya han presentat aquest dijous el Pier07, un hub d’innovació especialitzat en la salut i les ciències de la vida. El centre se situarà en un edifici de la Via Laietana de Barcelona, comptarà amb 6.000 metres quadrats i tindrà la capacitat d’acollir fins a 500 professionals vinculats a start-ups, empreses, centres de recerca, universitats, hospitals o administració pública. La iniciativa disposa del suport d’entitats públiques i privades com els hospitals Vall d’Hebron, Bellvitge i Sant Joan de Déu, Boehringer Ingelheim, Novartis, Uriach, Vifor Pharma, Ediciones Mayo, Nestlé o i2cat.

El Pier07 tindrà vuit plantes i el seu objectiu principal serà fomentar la col·laboració i la innovació tecnològica dins del sector de salut. El projecte forma part de la iniciativa Urban Tech Campus de Tech Barcelona, iniciada el 2016 amb el Pier01 del Port Vell, amb la particularitat que serà el primer centre especialitzat en un únic sector. “Actualment, tenim un ecosistema madur capaç de mobilitzar des de la recerca i el desenvolupament, fins a parcs científics, universitats, hospitals, corporacions com fins al sistema públic. El Pier07 és el pas lògic en l’estratègia de l'associació d'apropar la tecnologia i les solucions amb marca Barcelona allà on viuen les persones”, ha declarat el CEO de Tech Barcelona, Miquel Martí.

“No és casualitat que el primer espai de Tech Barcelona destinat només a un sector estigui especialitzat en el de la salut: un sector de primera magnitud, molt permeable a la innovació i que genera prop del 9% del PIB del país”, ha recordat el secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos. D’acord amb el darrer informe de la BioRegió de Catalunya, el sector sanitària té una forta presència d’especialitzacions que hibriden les ciències de la salut i la tecnologia, com és la biotecnologia, que ja factura 4.000 milions d’euros al Principat. Una altra dels subsectors en auge és la digital health, que aglomera 212 companyies i representa entre el 30 i el 40% de totes les start-ups de salut sorgides des del 2013. “El sistema és bo i hem de fer que les solucions tecnològiques resolguin problemes per millorar la qualitat de vida de la gent. Amb aquest edifici tenim un espai on podem fer que les coses passin i que puguem implementar en el sistema públic els avenços tecnològics que aconseguim”, ha expressat el conseller de Salut, Manel Balcells.