Les bateries alenteixen l’arribada del 5G

Categories:

AMIC

El 5G consumeix més bateria dels telèfons que cap altra connexió
El 5G consumeix més bateria dels telèfons que cap altra connexió | CC0

Fa una dècada que va començar la revolució de la telefonia mòbil amb el primer prototip d'iPhone i encara no s'ha solucionat un dels problemes que tot telèfon intel·ligent té: la bateria. Un problema que s’ha agreujat amb el plantejament de l’era del 5G, amb un augment significatiu en el consum de recursos dels dispositius mòbils.

Una de les empreses que més ha treballat en la línia de millorar el rendiment de les bateries ha Oppo. La xinesa va presentar el passat mes de juliol un sistema que permet carregar un telèfon en 15 minuts amb “un algorisme de xifratge avançat i reguladors de control de temperatura estrictes" que assegura l’ús eficient del dispositiu, segons apunta la companya en un comunicat. La innovació, però, encara no ha estat implementadaen cap terminal.

Tal com assenyala La Vanguardia, la càrrega ràpida està íntimament lligada amb les xarxes 5G, que entre altres coses prometen la conducció automatitzada o la implantació de la Internet de les Coses. Aquest tipus de tecnologia demanda un ús molt més intensiu de la bateria, per la qual cosa serà necessari recarregar-la en més ocasions.

Això ens porta a un dubte raonable: el 5G ens obligarà a portar constantment damunt el carregador del telèfon mòbil? Potser estem enfront de la desaparició del concepte de mobilitat que va crear el telèfon en el seu moment.

Etiquetes