Fujitsu obre un centre de ciberseguretat especialitzat en salut a Cornellà

Les noves instal·lacions monitoraran la seguretat de centres sanitaris públics i privats i potenciaran la transferència tecnològica del sector

Categories:

Redacció

Les instal·lacions es van posar en marxa l'1 de gener amb dos treballadors i preveuen arribar als 15 en els pròxims dos anys
Les instal·lacions es van posar en marxa l'1 de gener amb dos treballadors i preveuen arribar als 15 en els pròxims dos anys | @Fujitsu_ES (Twitter)

La multinacional d’origen japonès Fujitsu ha obert un nou centre d’operacions de ciberseguretat (SOC) especialitzat en el sector salut a les seves oficines de Cornellà de Llobregat, segons ha avançat The New Barcelona Post i ha confirmat MetaData. Les instal·lacions, operatives des de l’1 de gener, es dediquen a monitorar en temps real totes les alertes i possibles perills de centres sanitaris públics i privats per actuar amb precisió i rapidesa.

L’element diferenciador del nou centre de Fujitsu és la seva especialització en el sector de la salut. “Els entorns mèdics tenen unes casuístiques tecnològiques molt diferents de les d’una empresa IT estàndard, ja que barreja característiques de les IT i les OT”, explica a MetaData el director de les noves instal·lacions, Enric Llaudet. En aquests moments, el SOC compta amb una plantilla formada per dos professionals, però l’expectativa és créixer fins als 15 treballadors en un període de dos anys. L’empresa ja té un centre de ciberseguretat a Sevilla, que s’encarrega d’avaluar el nivell 1 de seguretat dels seus clients i que actuarà de manera coordinada amb els nous equipaments de Cornellà, que analitzaran la capa 2 de seguretat amb equips especialitzats en entorns mèdics.

Paral·lelament a la seva activitat principal, que ja s’està desplegant mentre s’acaba de tancar la planificació del centre, el nou SOC de Cornellà també fomentarà la transferència tecnològica dins del sector. “Tenim contactes amb centres sanitaris i volem veure quines iniciatives tecnològiques existeixen en el mercat emergent que puguin servir”, assenyala Llaudet. En aquest sentit, l’empresa s’encarregarà d’avaluar la funcionalitat de les darreres innovacions i s’assegurarà que aquestes tècniques compleixin els requisits de ciberseguretat necessaris abans d’oferir-los als seus clients. Una altra de les activitats que preveu Fujitsu és posar-se en contacte amb el món universitari per oferir-los els seus coneixements especialitzats: “Existeix oferta formativa sobre digitalització de centres sanitaris que no contempla la ciberseguretat, o bé formacions de ciberseguretat sense un vessant específic sobre el sector sanitari”.

Fundada el 1935, Fujitsu és una de les principals empreses a escala mundial en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació. La companyia compta amb més de 126.000 treballadors repartits en 100 països i va tancar el 2021 amb uns ingressos que superaven els 31.500 milions d’euros. L’empresa va començar a treballar a l’Estat espanyol el 1977, quan va començar a fabricar mòdems juntament amb SECOINSA, que va acabar adquirint més tard. Amb tot, la divisió espanyola es va formalitzar a Barcelona el 1986. Segons Llaudet, l’elecció d’ubicar el nou centre de ciberseguretat a Cornellà es deu al fet que “des d'un punt de vista de clients del sector és on veiem més oportunitats, on actualment tenim més relació”.