L’ISE torna a fer de Barcelona la capital mundial de l’audiovisual

El saló obre portes aquest dimarts amb les últimes novetats en resolucions 8K i experiències immersives

Categories:

ACN

L'ISE engega l'edició del 2023 amb 68.000 visitants registrats
L'ISE engega l'edició del 2023 amb 68.000 visitants registrats | ACN

L'Integrated Systems Europe (ISE) torna a fer de Barcelona la capital mundial de l'audiovisual aquesta setmana amb 68.000 usuaris registrats i previsions de superar l'assistència precovid. El saló líder del sector ha obert portes aquest dimarts al recinte de Gran Via de la Fira. La cita s'allargarà fins divendres i mostrarà la seva cara més massiva a Catalunya, després d'una primera edició molt limitada per la covid i de rebre 43.600 assistents el 2022. L'ISE comptarà amb uns 57.000 metres quadrats i ocuparà sis dels vuit pavellons del recinte. "Estem molt emocionats (...).Aquest serà l'ISE més gran que hem fet", ha dit Mike Blackman en una roda de premsa.

Els expositors seran 1.052, entre els quals hi haurà empreses com Samsung, LG, Panasonic, Philips, Epson o Lang, i mostraran les últimes novetats en pantalles 8K, els audiovisuals immersius, els mappings, el so envoltant o el 3D.

L'esdeveniment de solucions visuals i auditives d'avantguarda tindrà un 30% més d'espai que l'any passat per als seus expositors, molts dels quals provenen de la Xina, el Regne Unit, Alemanya i els Estats Units.

Amb els 68.000 usuaris registrats, Blackman espera superar l'assistència de l'última edició que es va fer a Amsterdam, el 2020, que va aplegar 52.000 persones. De mitjana, entre un 15% i un 20% dels registrats no es presenten al congrés, segons el conseller delegat del saló.

Els passadissos del recinte de Gran Via de la Fira s'han omplert des de primera hora de representants d'empreses de productes audiovisuals, agències creatives, productores i distribuïdores, desenvolupadores de software, disseny i programació.

Els estands més grans seran els de la coreana Samsung, amb 1.700 metres quadrats i el d'LG Electronics, de 1.100 metres. De fet, Blackman ha fet broma que el saló del 2004 tenia la mateixa mida que aquest dos estands junts

El saló suposarà una injecció d'entre 280 i 450 milions d'euros a la ciutat. Si s'assoleix la part més alta de la forquilla, l'ISE superaria l'impacte econòmic de l'altra gran fira que acull Barcelona al febrer, el Mobile World Congress (MWC).

El congrés té contracte amb Barcelona fins al 2025, però l'organització no considera ara mateix deixar la capital catalana.

Etiquetes