La catalana AUSA crea 45 llocs de treball amb la construcció de vehicles industrials elèctrics

Els dos nous automòbils funcionen amb bateries de liti i no generaran emissions ni contaminació acústica

Categories:

Redacció

La companyia fabrica 12.000 vehicles anuals i exporta el 70% de la seva producció a 90 països
La companyia fabrica 12.000 vehicles anuals i exporta el 70% de la seva producció a 90 països | AUSA

L’empresa manresana AUSA, especialitzada en el disseny i la fabricaicó de vehicles industrials, crearà 45 nous llocs de treball amb la producció de dues noves línies vinculades a la mobilitat elèctrica. La primera d’elles és un dúmper, un autobolquet per al transport de materials, mentre que la segona és un manipulador telescòpic. Els dos vehicles, que ja estan en producció, funcionen amb bateries de liti i tindran la mateixa capacitat que els de combustió dièsel que comercialitza actualment la companyia.

Ambdós vehicles són el resultat d’un procés de dos anys d’R+D, en què els enginyers de l’empresa manresana han col·laborat amb els professionals del Centre de Disseny d'Equips Industrials (CDEI) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Amb un pressupost de 3,1 milions d’euros, els automòbils poden ser carregats directament a la xarxa elèctrica i no generen emissions i contaminació acústica, de manera que es poden fer servir per a treballs nocturns. “La nostra proposta respon al clam social respecte a la sostenibilitat i vers la contaminació i ens permet demostrar que les empreses industrials, gràcies a la innovació, podem continuar generant llocs de treball de qualitat, mentre ajudem a la descarbonització de la nostra societat”, ha declarat el conseller delegat d’AUSA, Ramon Carbonell.

AUSA va fundar-se el 1956 i en l’actualitat disposa de més de 300 treballadors, dels quals una quarantena són enginyers que treballen a l’àrea d’R+D. L’empresa té la seva seu principal a Manresa, però també compta amb filials a França i als Estats Units i amb oficines al Regne Unit, Alemanya i la Xina. “Un aspecte històricament diferenciador d’AUSA és el desenvolupament de les nostres pròpies transmissions per als vehicles més compactes. Tenir aquest coneixement dins la companyia ens ha permès l’electrificació de la gamma de productes i ens assegura la qualitat i els costos per, des del Bages, competir al mercat mundial”, assenyala Carbonell. Tant és així, que la companyia produeix més de 12.000 vehicles anuals, dels quals el 70% s’exporten a 90 països d’arreu del món.