Barcelona acollirà el congrés internacional de biotecnologia BIOSPAIN 2023

L’esdeveniment tindrà lloc a finals de setembre i reunirà més de 850 entitats innovadores

Categories:

ACN

En anteriors edicions, BIOSPAIN ha reunit més de 1.500 professionals de 30 països diferents
En anteriors edicions, BIOSPAIN ha reunit més de 1.500 professionals de 30 països diferents | AseBio

Barcelona acollirà entre el 26 i el 28 de setembre el BIOSPAIN 2023, un dels congressos de referència internacional per al sector biotecnològic, i un aparador per a la indústria. L'Associació Espanyola de Bioempreses (AseBio) i Biocat han presentat aquest dimarts la 20a edició del certamen, que convertirà Barcelona en l'epicentre del sector. De fet, l'organització ha escollit la capital catalana perquè aglutina el 45% de la facturació de les empreses biotecnològiques a Espanya, i lidera els rànquings internacionals en nombre de start-ups, publicacions científiques o assaigs clínics, a més de comptar amb reconeguts centres de recerca i hospitals.

Un dels objectius del congrés BIOSPAIN 2023 serà treballar en reptes sanitaris com el de les resistències antimicrobianes o l'envelliment de la població, però també en buscar solucions per fer front al canvi climàtic, amb cultius més resistents i sostenibles, noves fonts de proteïna o alternatives als combustibles fòssils. "La celebració d'esdeveniments com BIOSPAIN a Barcelona posa de manifest perquè ens hem consolidat com un dels grans motors del sector biotecnològic a Europa", ha afirmat el secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat i conseller delegat d'ACCIÓ, Albert Castellanos.

BIOSPAIN reuneix més de 850 entitats innovadores dels àmbits de la salut, l'agroalimentació sostenible i la transformació industrial. En anteriors edicions, ha reunit més de 1.500 professionals de 30 països diferents, amb més de 200 expositors i mig centenar d'inversors nacionals i internacionals. En aquest sentit, es preveu que la cita permeti fer aflorar noves oportunitats de negoci al sector. Segons Robert Fabregat, director general del Biocat, les biotecnològiques establertes a Catalunya han destacat el 2022 com "un dels segments més atractius per al capital risc i han batut rècords d'inversió". De fet, segons ha avançat, l'any 2022 ha estat "extraordinari" i s'han superat les expectatives en operacions i inversions.

Etiquetes