Google demana exemples de discriminació del català al motor de cerca

La queixa de diverses persones sobre la mala qualitat de les consultes en la seva llengua obliga la companyia a mobilitzar-se per solucionar-ho

Categories:

Redacció

El català encara és un deure pendent de Google
El català encara és un deure pendent de Google | PhotoMIX Company (Pexels)

La mobilització dels usuaris a les xarxes socials torna a fer passes endavant per visibilitzar el català a l’entorn digital. La unió dels catalanoparlants a Twitter, que han alçat la veu per denunciar la poca visibilitat de la llengua a Google, ha permès que la companyia del cercador més usat del món hagi obert la porta a rebre exemples de discriminació de la llengua catalana en la seva solució.

Segons ha anunciat l’empresa a través del perfil @searchliaison, especialitzat en dades estadístiques sobre el funcionament del motor de cerca, els resultats que s’obtenen en cada consulta a Google s’ofereixen en la llengua que l’usuari el té predeterminat. Tot i això, ha reconegut fent referència a l’aparició de webs en castellà en cerques en català, “en situacions en què dos idiomes es parlen i s’entenen àmpliament, això pot passar si els nostres sistemes troben informació que pot ser rellevant”.

Davant les respostes a tall de queixa rebudes en aquest fil, Google ha demanat que els usuaris enviïn exemples de discriminació per estudiar-los internament i solucionar el problema. La petició ja ha sumat diverses aportacions individuals i col·lectives, com la crida de Softcatalà a enviar captures de pantalla.

 

Etiquetes