Brussel·les descarta el duopoli publicitari de Google i Meta

La Comissió Europea va obrir una investigació el març per determinar si el pacte ‘Jedi Blue’ entrava en conflicte amb la competència del sector

Categories:

ACN

L'ens europeu no ha trobat irregularitats en el pacte, però alerta que continuarà vigilant l'activitat de les empreses tecnològiques a la Unió Europea
L'ens europeu no ha trobat irregularitats en el pacte, però alerta que continuarà vigilant l'activitat de les empreses tecnològiques a la Unió Europea | EBS (ACN)

La Comissió Europea ha decidit tancar una investigació que havia obert sobre Google i Meta per suposades distorsions en matèria de competència al sector de la publicitat. En un comunicat emès aquest dilluns, l'executiu comunitari ha informat que les seves sospites inicials no s'han acabat confirmant i dona per finalitzat el cas, tot i que adverteix que continuarà fent un seguiment a les actuacions de les empreses tecnològiques a la Unió Europea.

La investigació a la qual fa referència Brussel·les és la que es va obrir l'11 de març de 2022, quan la Comissió tenia sospites que l'acord batejat com a Jedi Blue, signat entre Google i Meta, suposaria a la pràctica la creació d'un duopoli en el sector de la publicitat. En aquest pacte, concretat l'any 2018, Google va oferir a Meta (aleshores Facebook) entrar en el seu servei de subhastes per col·locar anuncis a la xarxa. Amb aquest acord, Google i Meta deixaven de ser competidors per passar a actuar com a socis.

Segons la sospita inicial de la Comissió, aquest moviment impediria a la resta de la competència entrar al negoci dels anuncis en línia. Tanmateix, el comunicat publicat per l’ens europeu descarta que s'hagin comès irregularitats en aquesta matèria i, per tant, assegura que tant Google com Meta han respectat les pràctiques en matèria competitiva.