La UE alerta Elon Musk que podria prohibir Twitter si no modera els continguts

El comissari de Mercat Interior insta el magnat sud-africà a respectar la Llei de Serveis Digitals

Categories:

RedaccióACN

La CE dona un toc d'alerta a Elon Musks obre els continguts de Twitter
La CE dona un toc d'alerta a Elon Musks obre els continguts de Twitter | Miquel Vera (ACN)

La Unió Europea ha alertat Elon Musk que podria prohibir la xarxa social Twitter, de la seva propietat, si no modera els continguts. Musk ha adquirit fa poques setmanes l'empresa i ha endegat un procés de revisió interna per retornar els comptes a molts usuaris vetats per fer comentaris considerats no adequats, bé sigui per motius d'odi o de desinformació.

Segons ha publicat el rotatiu Financial Times, el comissari de Mercat Interior i Serveis, Thierry Breton, ha mantingut aquest dimecres una videotrucada amb el magnat sud-africà durant la qual l'ha instat a respectar la Llei de Serveis Digitals, la norma aprovada el mes passat amb la qual la Comissió Europea regula l'activitat de les empreses tecnològiques internacionals. El mateix diari ha afirmat que Musk s'ha compromès a complir amb aquesta norma, que ha qualificat de sensata.

La normativa europea obliga les grans plataformes a eliminar immediatament el contingut il·legal sempre que se’n tingui coneixement i a oferir total transparencia sobre el diseny d’algoritmes que donen visibilitat als continguts. Les multinacionals hauran d’informar periòdicament sobre les mesures preses i els resultats obtinguts en l’estratègia de seguiment de la llei.

Etiquetes