Les exportacions catalanes d’alta tecnologia redueixen el ritme de creixement

El Principat ha incrementat un 4,7% les vendes durant el tercer trimestre respecte l’any passat

Categories:

Redacció

Les exportacions de productes informàtics, electrònics i òptics ha crescut un 8% interanual
Les exportacions de productes informàtics, electrònics i òptics ha crescut un 8% interanual | Pixabay

Catalunya ha exportat productes d’alta tecnologia a l’estranger per un valor de 2.370,4 milions d’euros durant el tercer trimestre de 2022, un 4,7% més que el mateix període de 2021, d’acord amb les darreres dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Aquesta xifra implica un creixement moderat de les exportacions, però també una reducció rellevant del ritme que s’havia registrat fins ara, atès que durant el segon trimestre l’increment va ser del 34,8% interanual, amb vendes per valor de 3.220,9 milions d’euros.

La categoria d’alta tecnologia inclou principalment dues variacions de mercaderies. Per una banda, els productes farmacèutics, que només han crescut un 1,8% (pel 36,6% del segon trimestre). Per l’altra, els productes informàtics, electrònics i òptics, que han assolit vendes per valor de 596,9 milions d’euros, un 8% més que el 2021, però inferiors als 714,3 milions d’euros registrats el segon trimestre. Finalment, la categoria Altres indica vendes internacionals de 38,4 milions d’euros, però no s’especifica quina classe de productes inclou.

Pel que fa a la resta d’exportacions, els productes d’un nivell tecnològic mitjà alt com els químics, els equipaments elèctrics i els vehicles són els que més han augmentat, amb un creixement del 24,9% interanual i un valor de 9.799,4 milions d’euros. Si bé la quantitat és també inferior a la registrada durant el segon trimestre, quan es van distribuir mercaderies per valor de 10.249,9 milions, aleshores el creixement interanual va ser només del 15,2%.