Netflix guanya la batalla dels vídeos en ‘streaming’

La plataforma acumula un 34% del teps total de transmissió en el segon trimestre del 2020

Categories:

Redacció

Netflix lidera el mercat de vídeo sota demanda
Netflix lidera el mercat de vídeo sota demanda | Jorge Gryntysz / Pixabay

Netflix torna a situar-se com la plataforma líder en els serveis de vídeo sota demanda. Segons l’últim estudi de la consultora Nielsen, la plataforma torna a posicionar-se com la més utilitzada pels usuaris en el segon trimestre de l’any, amb l’ajuda del coronavirus per impulsar el seu negoci. El confinament ha fet que el consum de l’oci enstreaminghagi crescut més d’un 20% a escala mundial.

L’informe adjudica un 34% del temps total de transmissió en el període d’abril a juny per a Netflix, per sobre del 31% en el mateix període de l’any anterior. Amb aquests resultats, la companyia nord-americana supera YouTube, que ostenta el 20% de les hores de visionament; i Hulu, amb un 11%. Disney Plus, clamada a ser una de les plataformes estrella del 2020, se situa a la cua del rànquing amb un 4% de l’ús total de la televisió.

Sense un ‘target’ específic

Una de les particularitats de Netflix és que els seus usuaris no es concentren una franja d’edat determinada. En els tres mesos analitzats per Nielsen, els majors de 55 anys han augmentat els minuts de consum de productes audiovisuals un 26%, un 19% més que en l’any anterior. El públic d’entre 35 i 54 anys ha crescut en un 27%, però a un ritme més lent amb un 3% per sobre del 2019. En el cas dels joves de 18 a 24 anys, la demanda s’ha mantingut estable amb un 18% del temps.