Apple i Google retiren Fortnite de les seves botigues

Epic Games rebutja el sistema de pagament de les plataformes, que es queden un 30% en concepte de comissió

Categories:

Redacció

Epic Games aplica un sistema propi de pagament que trenca amb les normes de l'App Store i Google Play
Epic Games aplica un sistema propi de pagament que trenca amb les normes de l'App Store i Google Play

Apple i Google decideixen respondre Epic Game amb la retirada de les seves plataformes del conegut videojoc Fortnite. Tan l’App Store com la Play Store imposen a les seves aplicacions un mètode de pagament en comú que els permet obtenir un 30% en forma de comissions per cada compra, una mesura que la creadora del joc no estava disposada a assumir i va implementar una via de transacció pròpia.

Tal com explica The Verge, la companyia de la poma va ser la primera a vetar la presència de Fortnite a la seva botiga per violació de les normes i ha assegurat que no hi ha cap intenció d’arribar a un “acord especial” amb Epic Games. De fet, la creadora del videojoc no només va apostar per un mètode pagament propi, sinó que va reduir el cost de la descàrrega per donar a entendre al jugador que no busca augmentar el benefici i donar-li a ell l’avantatge de no haver de sufragar aquest 30% extra que hauria anat a mans d’Apple.

Després de la resposta de l’empresa liderada per Tim Cook, Google ha seguit les mateixes passes.

Campanya mediàtica contra Apple

Epic Games ha portat el cas als tribunals de California i acusen Apple de monopolitzar la distribució de continguts en el mercat d’iOS i d’una conducta anticompetitiva. I ho han fet acompanyats d’una campanya mediàtica basada en un vídeo on es pot visualitzar amb personatges de Fortnite una paròdia de l’anunci 1984 on Apple passa a fer el paper d’IBM com el líder del sector a qui cal derrotar.

A més d’Epic Games, aplicacions com Spotify, Netflix o Basecamp també han mostrat amb anterioritat el seu desacord amb les comissions, considerades “abusives”. La posició d’Apple en el mercat ja es va començar a investigar per part de la Comissió Europea i dels Estats Units per presumpte monopoli i per no donar cap alternativa als usuaris d’iOS de descarregar aplicacions i solucions si no és a través de la seva botiga.

Etiquetes