La Viquillengua escalfa motors per augmentar la informació en català sobre sèries i pel·lícules

L’esdeveniment comptarà per primera vegada amb premis i sortejos per als voluntaris que participin

Categories:

Redacció

Les viquimaratons són esdeveniments col·laboratius per ampliar els continguts de la Viquipèdia sobre una temàtica concreta
Les viquimaratons són esdeveniments col·laboratius per ampliar els continguts de la Viquipèdia sobre una temàtica concreta | Finnish National Gallery (Wikimedia Commons)

El pròxim divendres 18 de novembre començarà la novena edició de la Viquillengua o Viquimarató de la Llengua Catalana, un esdeveniment coorganitzat per Amical Wikimedia i els governs de tots els territoris de parla catalana que busca ampliar el nombre d’entrades de la Viquipèdia en català i augmentar-ne la qualitat. L’edició d’enguany, que s’allargarà fins al 25 de novembre, estarà destinada a les sèries i pel·lícules disponibles en l’idioma.

Com totes les viquimaratons, també conegudes com a editatons, l’objectiu de la trobada és millorar la qualitat de l’enciclopèdia lliure de manera col·laborativa, al mateix temps que s’estableixen lligams dins la comunitat i es divulga sobre el funcionament del portal i la importància d’incloure referències vàlides. En aquesta línia, l’organització ha preparat una llista d’entrades sobre la temàtica que caldria revisar, però també esperonen els participants a crear articles inexistents o a traduir-ne d’altres versions lingüístiques. Així mateix, l’esdeveniment comptarà per primera vegada amb un concurs que recompensarà la participació dels voluntaris amb premis i sortejos, tals com una subscripció anual a FilminCAT, pel·lícules, llibres i marxandatge.

La Viquimarató de la Llengua Catalana va néixer el 2013 com un projecte conjunt d’Amical Wikimedia i la Secretaria General de Política Lingüística, en què el 2020 van unir-se la resta de governs dels territoris catalanoparlants. Cada any s’escull una temàtica diferent per concentrar els esforços de tots els participants, i la del 2021 va ser la música en català.