Catalunya concentra el 46% de les ‘start-ups’ ‘worktech’ de l’Estat espanyol

Barcelona és la seu de les principals empreses del sector, dedicat a les tecnologies de gestió empresarial, captació de talent i recursos humans

Redacció

La selecció de personal és l'àmbit en què més empreses del sector desenvolupen solucions
La selecció de personal és l'àmbit en què més empreses del sector desenvolupen solucions | Anna Shvets (Pexels)

Catalunya allotja un total de 41 start-ups dedicades al sector worktech, la indústria dedicada a desenvolupar tecnologies aplicades a la gestió empresarial i els recursos humans, d’acord amb un informe elaborat pel WorkTech Hub, una iniciativa impulsada per Aticco i l’agència SDLI. Això situa el Principat com a principal comunitat autònoma de l’Estat en aquest àmbit amb un 45,5% de les companyies, seguida per Madrid (34,4%) i, a més distància, del País Valencià (7,8%).

El worktech és un sector molt específic, però que registra un creixement acumulatiu en el nombre d’entitats. Entre 2020 i 2022 van néixer 30 start-ups d’aquesta tipologia a l’Estat espanyol, entre les quals es troben les barcelonines BlindStairs, Emocional, Colmena o Voltea. Es tracta d’una indústria que ja dona feina a 3.400 treballadors a tot Espanya, malgrat que el 65% es concentra en el top 10 d’empreses més grans, encapçalades per la barcelonina Factorial, amb 819 empleats, i la madrilenya ODILO, amb 285 professionals. Això sí, pel que fa a les inversions captades, la també barcelonina PayFit lidera la taula amb gairebé 500 milions d’euros.

Les empreses dedicades a la selecció de personal són les més abundants del sector, atès que és l’àmbit en què treballa el 31% de l’ecosistema. Les solucions dedicades a millorar la salut i el benestar organitzacional són les segones, amb un 19%, mentre que les que s’especialitzen a l’avaluació, el desenvolupament i la gestió del talent s’emporten el bronze amb un 18%. Tanmateix, les que han captat la gran majoria de les inversions són les eines de col·laboració, comunicació i treball en remot, com la ja mencionada Emocional.

 

Etiquetes