L'app AMB mobilitat incorpora la possibilitat de demanar taxis des del mòbil

Picmi Taxi permet a l’usuari conèixer el cost i temps de transport aproximats abans de fer la comanda

RedaccióACN

L'aplicació no incorpora mètodes de pagament electrònics
L'aplicació no incorpora mètodes de pagament electrònics | Ethan López (ACN)

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha posat en funcionament aquest dimecres Picmi Taxi, una app pública que permetrà demanar vehicles sota demanda a través del telèfon mòbil. El servei està integrat a l’aplicació AMB Mobilitat, disponible per Android i iOS, i té l’objectiu de complementar la petició d'un taxi feta "a mà alçada" al carrer. El desenvolupament del programari ha tingut un cost de 200.000 euros, el 80% dels quals s’han finançat a través dels fons europeus Next Generation.

Un cop l’usuari sol·liciti el trajecte, l’aplicació avisarà als vehicles que estiguin a prop. A partir d'aquí, el demandant veurà quants minuts tardarà un vehicle fins al punt de recollida i una aproximació del cost del trajecte, i podrà acceptar o no el servei. Això sí, l’aplicació no incorpora cap mecanisme de pagament integrat, de manera que caldrà fer el pagament dins del vehicle.

La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha celebrat que es tracta d'una eina "llargament reivindicada" que permetrà reduir la circulació de taxis en buit, una de les prioritats de l’entitat, lligada al decreixement d’emissions contaminants. La proposta ha estat ben rebuda pel gremi de taxistes, segons ha indicat el portaveu de l'Agrupació Taxi Companys, Luis López, qui ha subratllat que es tracta d'una app que beneficia "a tot el sector" i que no funciona com a "substitut" d'altres aplicacions privades: "L'app no serveix per demanar un taxi per demà a les cinc del matí, sinó per complementar la mà alçada i per permetre que l'usuari vegi si té una parada a prop".