La farmacèutica Galenicum obre un nou centre d’R+D a Esplugues

L’empresa catalana ha invertit 10 milions d’euros en les noves instal·lacions, que allotjaran els 150 treballadors que té al Principat

Categories:

Redacció

Les instal·lacions tenen unes dimensions de 4.000 metres quadrats i s'ubiquen en una antiga nau industrial
Les instal·lacions tenen unes dimensions de 4.000 metres quadrats i s'ubiquen en una antiga nau industrial | @albertcaste (Twitter)

L’empresa farmacèutica catalana Galenicum ha anunciat l’obertura d’un nou centre d’R+D a Esplugues de Llobregat, pel qual ha invertit 10 milions d’euros. Les noves instal·lacions, que s’han inaugurat aquesta setmana, tenen unes dimensions de 4.000 metres quadrats i serviran com a seu principal de l’empresa i espai de treball dels 150 empleats de què disposen a Catalunya.

“Com a companyia, ens satisfà enormement poder combinar el creixement del negoci amb el compromís social d'ajudar a millorar la salut i la vida de les persones, generar ocupació i a més contribuir al progrés sostenible de la indústria farmacèutica”, ha declarat un dels socis fundadors de Galenicum, Erich Büchen, des del nou centre d’R+D, que s’ha ubicat en una antiga nau industrial del municipi. L’empresa es dedica a la producció dels actius farmacèutics que conformen medicaments com el paracetamol o l’ibuprofèn, a més a més de fabricar productes injectables, antidiabètics, anticoagulants i dermatològics.

Galenicum es va fundar l’any 2003 a Barcelona i en l’actualitat disposa de dues seus principals: les noves instal·lacions d’Esplugues i un centre de fabricació a San Agustín del Guadalix (Madrid). La companyia té un total de 600 treballadors i presència comercial en 58 països, amb filials a l’Índia, Mèxic, Colòmbia, Equador, Perú i Xile. El 2021 va tancar l’any amb una facturació de 140 milions d’euros, i l’objectiu que es marquen és superar els 300 milions en els pròxims tres anys.