T-Systems llança una eina per implementar la desescalada de manera segura a les empreses

TASK combina les tecnologies IoT, intel·ligència artificial, blockchain i big data per complir amb els protocols

Categories:

Redacció

TASK, de T-Systems, automatitza la presa de mesures de seguretat en la tornada del confinament per la covid-19
TASK, de T-Systems, automatitza la presa de mesures de seguretat en la tornada del confinament per la covid-19 | T-Systems

T-Systems, filial de serveis digitals del grup alemany Deutsche Telekom, presenta la suite de solucions digitals TASK per ajudar les empreses a fer front a les noves mesures de seguretat i protocols en relació a la covid-19. La proposta combina tecnologies d’IoT, intel·ligència artificial, blockchain i big data, entre altres, com a suport en la desescalada.

La suite inclou Triage, una solució que aplica algorismes d'intel·ligència artificial per establir un mapa ocupacional de les oficines en temps real i definir grups d'empleats segons el risc de contagi. La solució aporta informació per programar una tornada a les oficines segura i minimitzant el risc per a la salut dels treballadors. Triage permet també realitzar un seguiment dels empleats en temps real, de manera que l'empresa coneix en tot moment el nombre de persones que es troben teletreballant o a l’oficina, i mostra una visualització gràfica de la densitat ocupacional de l'edifici, horaris de major ocupació per zones, etc. Amb aquesta informació la direcció de l'empresa pot establir protocols de seguretat adaptats a les seves necessitats a cada moment readaptant els protocols inicials a mesura que evolucioni la desescalada.

Addicionalment, Triage realitza també un seguiment de possibles contagis per covid-19, per poder extremar les mesures de seguretat i evitar els contagis, així com una comparativa entre el número de EPIs disponibles vs número necessaris, amb actualització en temps real, segons el nombre de persones que té previst acudir a treballar a oficines cada dia.

El mòdul Access inclòs en TASK permet establir torns de teletreball i en oficina i comunicar a tota la plantilla, des d'una única app mòbil, com es realitzarà la tornada: data, torns i horaris, nous protocols d'accés i ús de zones comunes, etc. Aquesta aplicació permet enviar notificacions integrades amb Whatsapp Business i Telegram per informar els empleats en temps real de qualsevol canvi que es produeixi en els torns de treball. Per exemple, en cas que un dels seus companys mostri símptomes, es pot notificar a tot l'equip el protocol a seguir sense necessitat que acudeixin a les oficines.

Control d’afluència i materials de prevenció

A través d'una xarxa de blockchain privada, la solució Supply permet a la companyia realitzar un seguiment en temps real del lliurament de EPI's als empleats, controlant en tot moment, quins empleats ho han recollit i quins no. El sistema permet registrar cada pas de la cadena de subministrament amb les interaccions del material i establir EPIs específics segons el perfil d'empleats (fàbriques, oficines, sortides exteriors, etc.) assegurant-se que cada empleat té l'equip de protecció adequat per al seu lloc de treball. Això garanteix a l'empresa complir amb la legalitat vigent, que la fa màxima responsable en cas que un dels seus empleats contregui la covid-19.

Finalment, Keep utilitza tecnologies IoT combinades amb Big Data i cambres de calor per a establir si es compleix o no la distància de seguretat entre dues persones, mesurar la temperatura dels treballadors i visitants, crear mapes d'ocupació de les zones comunes i definir alarmes i avisos en cas que no es compleixin alguns dels paràmetres predefinits.

TASK automatitza l’aplicació de protocols de seguretat a les empreses

La suite TASK s'adapta a qualsevol sector i mida d'empresa, aportant les solucions parametritzades per a les necessitats concretes de cada companyia. "Les empreses hem de garantir les màximes mesures de seguretat dins de les nostres oficines als nostres empleats i visitants. TASK permet establir nous protocols de seguretat i salut i complir amb els requeriments de les autoritats sanitàries, sigui un procés completament automatitzat, que a més aporta coneixement sobre les instal·lacions i el personal, i millora la gestió general de l'empresa", comenta David Oliva, cap de l’àrea Digital de T-Systems Ibèria.