La BNEW tanca la tercera edició amb més de 12.000 assistents

L’esdeveniment sobre indústria 4.0 s’ha celebrat en format híbrid i ha comptat amb més de 600 ponents i 1.500 ‘start-ups’

Categories:

Redacció

El 40% del públic provenia de l'estranger, amb una forta presència de professionals de l'Amèrica Llatina
El 40% del públic provenia de l'estranger, amb una forta presència de professionals de l'Amèrica Llatina | Cedida

La Barcelona New Economy Week (BNEW), celebrat aquesta setmana a l’edifici DFactory de Barcelona, ha tancat la tercera edició amb una assistència de més de 12.000 professionals, 6.000 presencials i 6.500 en línia. L’esdeveniment organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), centrat en la nova economia i la indústria 4.0, ha organitzat un total de 131 panells amb conferències i debats amb 822 ponents nacionals i internacionals, que han sumat 180 hores de contingut dividit en set àrees temàtiques diferents: Digital Industry, Invest, Sustainability, Mobility, Real Estate, Talent i Experience.

Segons informen els seus organitzadors, durant l’esdeveniment s’han dut a terme al voltant de 5.500 contactes de networking entre professionals del sector, uns 2.000 dels quals s’han realitzat a través de la plataforma digital de la BNEW. Fruit d’aquests contactes, la fira ha servit per crear prop de 300 llocs de treball directes i 700 d’indirectes. “Hem contribuït a generar noves oportunitats de negoci, a impulsar l'economia i Barcelona, una vegada més, s'ha posicionat com a epicentre de la innovació, la digitalització i el progrés”, ha declarat el delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro.

La BNEW s’ha celebrat novament en un format híbrid, però enguany ha guanyat força els testimonis a Barcelona. La segona edició de la trobada, que va tenir lloc l’octubre de 2021, va reunir més de 15.000 assistents, però només uns 3.000 de presencials, una xifra que s’ha doblat en l’esdeveniment de 2022. “L’acollida que ha tingut en la seva edició més presencial evidència que és fonamental comptar amb un espai compartit per a avançar cap a la nova economia, tenint en compte el paper clau de la digitalització, la sostenibilitat i la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible”, ha assenyalat la directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona i de la BNEW, Blanca Sorigué. Amb tot, la versió telemàtica ha permès que un 40% dels visitants provinguin de l’estranger, amb una gran presència de països llatinoamericans com Colòmbia, Equador, Argentina i Mèxic. Així mateix, l’esdeveniment s’ha convertit en un punt de referència per a les empreses emergents, amb un total de 1.500 start-ups participants.