La calor pot afectar els telèfons mòbils i els dispositius electrònics

Categories:

Redacció

La calor, l'aigua i la crema solar són alguns dels factors que poden fer que un telèfon mòbil s'espatlli durant l'estiu
La calor, l'aigua i la crema solar són alguns dels factors que poden fer que un telèfon mòbil s'espatlli durant l'estiu | Hilary Clark / Pixabay

Els espanyols han utilitzat de mitjana els seus telèfons mòbils 3,5 hores al dia durant el confinament, segons la consultora Smartme Analytics. Tot i que l’estiu és un període en què es desconnecta de la feina i dels dispositius electrònics, encara el 80% de la població hi destina 2,5 hores diàriament, tal com apunta una enquesta de Tiendeo. En aquest sentit, és important protegir els gadgets de la calor, ja que les altes temperatures són un dels principals enemics d’aquests aparells, entre altres factors.

Un dels primers consells que ofereixen els experts de Black Market per reduir els efectes negatius és evitar l’exposició directa al sol de les pantalles perquè no afecti el seu rendiment. En aquest sentit, alerten que guardar-lo en una motxilla o bossa no és suficient, ja que poden continuar rebent la calor de manera directa i recomanen mantenir-les a l’ombra o, fins i tot, apagar els dispositius.

També existeixen algunes aplicacions destinades a controlar la temperatura del terminal i que avisen l'usuari que aquesta és massa elevada.

Aparells a la platja

La humitat, l'aigua, la sorra de la platja o les cremes solars són uns altres dels perills més comuns als quals s'exposen els telèfons intel·ligents a l'estiu. Per evitar-los, és imprescindible assegurar-se tenir les mans totalment seques quan es toca perquè el terminal no agafi humitat, no es mulli i no es taqui.

En el cas que el terminal tingui sorra, per evitar que ratlli la pantalla, una bona solució és bufar o donar-li uns cops suaument amb tela, sense fregar. A més, perquè no danyi els components electrònics interiors, és recomanable apagar-lo i llevar els grans bufant en les obertures exteriors.

Si el telèfon cau a l'aigua, l'ideal és apagar-lo immediatament i no intentar encendre'l per a veure si funciona, ja que el mateix sistema d'encesa pot danyar-lo encara més. També és important extreure la bateria, targeta SIM i targeta SD i assecar-les el màxim possible. Després, és recomanable enterrar-ho en arròs o en bosses de gel de silici dins d'una bossa hermètica durant dos o tres dies perquè xucli la humitat.

Finalment, els llargs períodes de càrrega poden afectar la funcionalitat dels telèfons intel·ligents, per això és recomanable evitar carregar els telèfons quan encara tenen bateria i no usar-los mentre que estan connectats a la corrent.

Etiquetes