Instagram activa la càmera per error

El dispositiu posa en marxa la imatge de manera automàtica per un error a la vesió beta de l’iOS 14

Categories:

AMIC

Un error de seguretat a l'aplicació feia activar la càmera automàticament i sense que ho fes l'usuari
Un error de seguretat a l'aplicació feia activar la càmera automàticament i sense que ho fes l'usuari | Pixabay

Cada cert temps és freqüent escoltar com un error de seguretat a Facebook o a Twitter ha deixat al descobert la informació de milions de persones. En aquest cas ha estat Instagram, filial de Facebook, qui segons The Verge hauria ficat la pota després d’activar la càmera per error.

En la versió beta de l'iOS 14, mentre un usuari estava navegant pel seu feed, malgrat no fer ús de les funcionalitats de la càmera, aquesta s'activava de manera automàtica. Segons ha informat la xarxa social, l'error ja hauria estat esmenat i ara l'aplicació només accediria a la càmera si l'usuari ha donat el seu consentiment.

L’aplicació afirma que ja ha solucionar el problema de seguretat amb la càmera

Aquest podria ser un error rutinari de l'aplicació propietat de Mark Zuckerberg. No obstant això, al llarg de la història de les xarxes aquest tipus de problemes han estat freqüents i no sempre han estat una equivocació.

En la retina queden els que segurament són els casos més flagrants i que tenen a Facebook i a Google com a protagonista. Ens referim al hackeig massiu que es va produir en el cas de Cambridge Analytica i al robatori d'informació que els cotxes que s'encarregaven de mapejar el món per a Facebook duien a terme de les xarxes wifi.