Les videotrucades del SEM ja han atès 4.500 persones sordes des del seu llançament el 2021

El servei públic disposa d’un equip d’intèrprets de llengua de signes a disposició de la ciutadania i dels professionals de la salut

Categories:

ACN

L'aplicació té disponibles intèrprets les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any
L'aplicació té disponibles intèrprets les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any | Departament de Salut

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès 4.500 consultes de persones sordes mitjançant la funció de videotrucada de l'aplicació per a telèfons mòbils des de la posada en marxa d'aquest servei, l'any passat. El SEM ha habilitat una unitat d'intèrprets de la llengua de signes, tant per a la ciutadania com per als professionals de la salut, per donar resposta a les possibles dificultats que sorgeixin quan atenguin persones amb discapacitat auditiva. El servei funciona les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any.

Enguany, l’aplicació ha inclòs noves funcionalitats, com la capacitat de fer una videotrucada amb intèrpret de llengua de signes que trasllada la petició de l'usuari als professionals de la salut i pot donar resposta als seus dubtes. Si en el moment de fer la trucada, el gestor intèrpret està ocupat i la persona usuària abandona la pantalla, l'aplicació li envia un missatge quan torna a estar disponible, i a través d'una adreça d'accés, la convida a unir-se a la videoconferència.

Amb aquesta nova versió de l'aplicació 061 Salut Respon, disponible per a iOS i per a Android, s'impulsa un nou servei de xat, el Xat-Sords. L'atenen intèrprets en llengua de signes i vol facilitar l'assistència i eliminar barreres comunicatives. També inclou una sèrie de vídeos explicatius breus en llengua de signes en comptes de l'explicació en format textual.