L’International Mobility Congress torna a Sitges amb la mobilitat sostenible com a protagonista

L’esdeveniment se celebrarà el 25 i 26 d’octubre i comptarà amb Suècia com a país convidat

Categories:

ACN

L'edició d'enguany comptarà amb 70 ponents locals i internacionals i aspira a superar els 700 visitants de 2021
L'edició d'enguany comptarà amb 70 ponents locals i internacionals i aspira a superar els 700 visitants de 2021 | IMC

Sitges acollirà la segona edició de l’International Mobility Congress (IMC), l’esdeveniment dedicat a la mobilitat sostenible, segura i inclusiva que es durà a terme els dies 25 i 26 d’octubre a l’Hotel Melià. El lema de l’edició d’enguany és “Conduir cap a la innovació” i la digitalització serà una de les temàtiques principals.

L’organització espera superar els 700 participants del congrés inaugural de l’any passat amb una oferta d’11 sessions de conferències, fòrums paral·lels, espais per sinergies entre start-ups i un total de 70 ponents, tant catalans com internacionals. Després d’una primera edició “marcada per la pandèmia”, aquest any les activitats seran “molt més interactives”, segons ha explicat el director del congrés, Joan Serra. Els debats giraran al voltant de temes com la intel·ligència artificial, la transformació de les ciutats per l'impacte de la nova mobilitat, la crisi energètica i la digitalització amb serveis com el carsharing.

Una de les novetats de la nova edició és que l'organització ha convidat un país estranger, Suècia. El país nòrdic farà la conferència d'obertura i participarà en algunes sessions del programa, i també organitzarà una missió comercial amb pimes sueques i catalanes. L'alcaldessa de Sitges i presidenta de l'Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), Aurora Carbonell, espera que "aporti molt contingut des d'un punt de vista culturalment diferent" que pugui ensenyar "virtuts i problemàtiques" de nous models de mobilitat.