Els salaris tecnològics creixen amb el teletreball com a norma

El treball en remot continua a l’alça i ja es paga millor que els llocs de treball presencials

Redacció

Els mànagers d'enginyeria són el rol tecnològic millor pagat als Estats Units, al Canadà i al Regne Unit
Els mànagers d'enginyeria són el rol tecnològic millor pagat als Estats Units, al Canadà i al Regne Unit | Christina Morillo (Pexels)

El sector informàtic és una de les indústries que millor se n’ha sortit de la pandèmia, i això ha impactat directament en els ingressos dels seus treballadors. Segons un informe elaborat per la plataforma de contractació Hired, els salaris dels professionals tecnològics han crescut en pràcticament tots els seus rols, amb cada vegada menys diferències entre les nòmines dels empleats de grans empreses i dels de start-ups. El treball en remot és ja la norma dins del sector i ofereix millors contractes que els llocs de treball presencials, però malgrat els increments salarials globals, una part rellevant dels professionals considera que no és suficient atesa la inflació i l’augment del cost de vida.

Els enginyers, els més ben pagats

Pel que fa als rols tecnològics, els mànagers d’enginyeria són els perfils més cotitzats als Estats Units, al Canadà i al Regne Unit, territoris que s’han analitzat, amb un sou anual mitjà de 196.000 dòlars. Els enginyers de software i de producte completen el podi, amb ingressos de 160.000 i 158.000 dòlars respectivament. Malgrat no estar tan ben pagats com els enginyers, perfils com els dissenyadors, els analistes de dades i els controladors de qualitat han experimentat increments de sou respecte a 2021.

En termes d’anys d’experiència, els grans salts es produeixen en les primeres etapes de la carrera professional. Així, un treballador amb un o dos anys de feina tindrà un sou mitjà de 120.000 dòlars, mentre que els que porten tres o quatre anys cobren 154.000 dòlars (un increment del 28%); els que acumulen de quatre a sis anys, 160.000 dòlars (un 3,9% més), i amb una experiència de sis a 10 anys, el sou mitjà se situa en els 168.000 dòlars (un 5% més).

El treball en remot es revalora

Abans de la covid, els informàtics ja eren un dels professionals més digitalitzats, però en l’actualitat és pràcticament la norma. De fet, el 93% dels professionals assegura que prefereix treballar telemàticament o en format híbrid, i les persones que només estan obertes a llocs de treball 100% en remot han passat del 18% el gener al 32% el juny d’enguany. Una de les raons és probablement els ingressos que comporta, ja que, de mitjana, els contractes per teletreballar paguen uns 3.000 dòlars més que els presencials, i en 15 dels 17 mercats analitzats per Hired cobren més els professionals telemàtics.

Evolució de les preferències de treball presencial i en remot | Imatge: Hired

En l’actualitat, el 62% dels professionals tecnològics està treballant en remot i el 30%, en format híbrid, amb només un 8% amb feina d’oficina. Preguntats sobre si acceptarien un sou base més reduït a canvi de tenir la flexibilitat per teletreballar, un 24% de les persones enquestades diu que sí, per un 55% que no hi accediria i un 21% que sempre ha treballat en remot. Tanmateix, el 67% assegura que sí que canviaria el seu lloc de treball híbrid o telemàtic per un d’oficina a canvi d’un salari més alt.

Respecte als elements que més valoren els professionals a l’hora d’acceptar un nou contracte, la compensació econòmica continua sent el factor més decisiu, però la flexibilitat d’horari i la possibilitat de fer treball híbrid o telemàtic és la segona opció més votada, per davant de la cultura de l’empresa, de l’equip humà de les companyies o de les oportunitats per créixer personalment i professionalment.

Etiquetes