La pirateria digital cau un 8% a l’Estat espanyol

El ministeri de Cultura promet una modernització en la gestió de la propietat intel·lectual

Categories:

ACN

El ministre de Cultura, Miquel Iceta, confia en una "millora progressiva" en el descens de la pirateria digital
El ministre de Cultura, Miquel Iceta, confia en una "millora progressiva" en el descens de la pirateria digital | cottonbro (Pexels)

El ministre de Cultura del Govern espanyol, Miquel Iceta, ha assegurat aquest dimecres que la pirateria digital ha experimentat un “nou descens” amb una caiguda anual del 8% en l’accés a continguts il·lícits a internet. En l’acte de presentació de l’Observatori de Pirateria i Hàbits de Consum Digitals a Madrid, ha subratllat que les dades indiquen que s’ha arribat a un punt d’inflexió en la pirateria que permet confiar en una “millora progressiva”.

“La ciutadania cada vegada és més conscient de la importància de protegir i cuidar un sector clau com són les indústries culturals”, ha argumentat el ministre de Cultura. En el mateix acte, Iceta ha dit que l’Oficina Espanyola de Drets d’Autor “serà un organisme similar” al d’altres països i modernitzarà la gestió en la propietat intel·lectual.

Iceta ha explicat que l’aplicació de les últimes modificacions en el procediment de salvaguarda dels drets de propietat intel·lectual a internet ha suposat un gran “pas endavant” en el reconeixement de la importància dels drets de propietat intel·lectual, de legitimitat i d’utilitat. També ha defensat que el procediment per la seva protecció ha suposat una “notable” millora en el funcionament.

Etiquetes