IBM llança una formació gratuïta en computació quàntica per a professors

La companyia vol acostar la física als estudiants per preparar els programadors del futur

Redacció

El programa Educadors Quàntics formarà professors per portar la computació quàntica a les aules
El programa Educadors Quàntics formarà professors per portar la computació quàntica a les aules | Cedida

IBM ofereix formació gratuïta en computació quàntica per traslladar la disciplina a les aules. El seu objectiu és acostar el coneixement als professors de secundària, batxillerat i universitat mitjançant una plataforma de continguts amb accés a recursos, eines i sistemes per començar a programar i experimentar amb els ordinadors.

El programa Educadors Quàntics preveu posar les bases per generar una formació immersiva per als estudiants i per atraure'ls de manera pràctica cap a la disciplina.

La física com a complement professional

IBM també ha contribuït en la formació sobre computació quàntica amb la seva col·laboració en l'Escola d'Estiu Global de Qiskit, un esdeveniment virtual de dues setmanes celebrat el mes de juliol i dissenyat per dotar les pròximes generacions de desenvolupadors amb habilitats per fer programacions quàntiques, escriure algoritmes i comprendre la física dels dispositius superconductors.

Van participar en el programa més de 5.000 estudiants de 100 països diferents. El 70% dels assistents van ser estudiants universitaris d'àrees diverses com finances o informàtica que busquen ampliar la seva formació amb coneixements en física.

Etiquetes