La sala Paral·lel 62 impulsa un festival d’àudio en 3D

El Real 360º Experiències Binaurals celebrarà la primera edició de 3 al 6 d’octubre

Categories:

ACN

El festival comptarà amb la participació d'artistes com Joan Miquel Oliver, Nico Roig o Anna Tijoux
El festival comptarà amb la participació d'artistes com Joan Miquel Oliver, Nico Roig o Anna Tijoux | Nardo (Pexels)

La sala Paral·lel 62 de Barcelona, el nou nom de l'antiga Barts, acollirà un nou certamen de música basat en tecnologies d’àudio 3D. El festival, anomenat Real 360º Experiències Binaurals acollirà experiències sonores on el públic s’asseurà al voltant de l’artista i percebrà l’actuació a través d’uns auriculars amb so en 360º.

La primera edició se celebrarà del 3 al 6 d’octubre i comptarà amb artistes com l’integrant d’Antònia Font Joan Miquel Oliver, el compositor Nico Roig, la rapera guanyadora d’un Grammy Anna Tijoux, el trio Marala, el duet De la Carmela i l’acció performativa de Zoraida Rosselló basada en poemes de Gabriel Ferrater. Segons han detallat els organitzadors en un comunicat, la nova tecnologia “recrea les condicions de l'oïda humana”. “Els assistents, asseguts al voltant de l'artista, gaudiran de l'experiència amb auriculars i control de volum propi, generant així una experiència de percepció auditiva individualitzada”, han puntualitzat.

“Es tracta d'una experiència especialment sensitiva, íntima, propera, que trenca la barrera entre el públic i l'artista per crear una unió de comunicació recíproca, intensa i sorprenent. Cada persona rep, nota i sent els moviments dels intèrprets, així com la seva proximitat i llunyania a l'espai d'acció. Es pot escoltar un murmuri a l'orella amb una subtilitat extraordinària i delicada, una interacció excepcional molt poc experimentada”, han comentat.

Etiquetes