Dōcō, una app per gestionar tota la mobilitat del territori

Renfe presenta una aplicació mòbil per reservar i pagar viatges en tren, taxi, VTC, moto o patinet

Categories:

Redacció

En el futur, l'aplicació també integrarà serveis de mobilitat compartida públics i privats de bicicleta, autobussos i metro
En el futur, l'aplicació també integrarà serveis de mobilitat compartida públics i privats de bicicleta, autobussos i metro | Vicente Zambrano (Imatges Barcelona)

Renfe ha presentat públicament dōcō, l’aplicació coneguda anteriorment com Renfe as a Service (RaaS) que permetrà reservar i planificar viatges mitjançant operadors públics i privats a través d’un únic software. La plataforma comptarà inicialment amb cinc tipus de mobilitatcompartida: moto, patinet, taxi, tren i VTC, i en el futur pretén implementar també autobussos, metro i bicicletes.

L’aplicació, creada en col·laboració amb NTT Data i Siemens Mobility, està pensada perquè la ciutadania combini els mètodes de transport i faci servir aquells que s’adapten millor a les seves preferències. Per aquest motiu, després de registrar-se, dōcō preguntarà als usuaris quin tipus de mobilitat prefereixen i quins factors prioritzen, com la velocitat o la sostenibilitat. Amb aquesta informació, l’app funcionarà de manera similar a Google Maps: només caldrà introduir el destí al qual es vol arribar i el mateix programa oferirà diverses rutes. Tanmateix, a diferència del programari de Google, la proposta de Renge permetrà fer el pagament des de la mateixa aplicació, de manera que no calgui fer més passos un cop se surt de casa.

El nom de dōcō prové de la fusió de les primeres síl·labes de les paraules ¿dónde? i ¿cómo?. Ara per ara, l’app no té encara una data de llançament, sinó que s’anirà implementant de forma gradual amb un grup reduït d’usuaris. Qualsevol persona pot apuntar-se a la llista d’espera a través d’aquest enllaç.

Etiquetes