El Govern inverteix 1 MEUR per impulsar l’emprenedoria digital femenina

Les empreses tecnològiques impulsades per dones podran optar a subvencions d’entre 15.000 i 35.000 euros

Redacció

La convocatòria del 2021, que tenia un pressupost de 500.000 euros, va repartir ajudes a 22 de les 58 companyies que s'hi van presentar
La convocatòria del 2021, que tenia un pressupost de 500.000 euros, va repartir ajudes a 22 de les 58 companyies que s'hi van presentar | Mizuno K (Pexels)

El Govern de la Generalitat, a través de la conselleria de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, ha obert una nova convocatòria de subvencions destinades a l’emprenedoria femenina en l’àmbit digital. Els ajuts es poden demanar des d’aquest dimarts fins al 5 d’octubre i tenen un pressupost d’un milió d’euros, una quantitat de duplica l’import de la primera convocatòria, impulsada l’any passat.

Les subvencions van destinades a empreses amb entre un i cinc anys de vida que tinguin almenys una dona en l’accionariat amb un mínim del 50% de la propietat i que sigui membre de l’equip directiu (no cal que en sigui la CEO). La companyia ha de tenir una base tecnològica amb potencial de creixement i no haver estat beneficiària d’aquest mateix ajut en la convocatòria del 2021.

Aquelles corporacions que compleixin els requisits podran optar a imports d’entre 15.000 i 35.000 euros, que es repartiran en funció de la puntuació obtinguda pels criteris d’avaluació, que té en compte aspectes com la posició de lideratge de les dones, la valoració tècnica de pla d’empresa i la seva coherència, el grau d’innovació, la rellevància del paper de la tecnologia o l’impacte esperable del projecte, entre altres. En l’edició de l’any passat, que comptava amb un pressupost de 500.000 euros, es van repartir ajudes a 22 empreses diferents, però s’hi van presentar 58, raó per la qual enguany s’ha decidit duplicar els diners invertits.