El Servei Meteorològic de Catalunya prepara una app per avisar sobre emergències

L’administració vol arribar més ràpidament a la ciutadania i preveu tenir una nova web el 2023

Categories:

Redacció

La futura aplicació del SMC permetrà a la ciutadania consultar en directe episodis de temps violent, vent fort i altes i baixes temperatures, entre altres
La futura aplicació del SMC permetrà a la ciutadania consultar en directe episodis de temps violent, vent fort i altes i baixes temperatures, entre altres | Isaac Planella (Imatges Barcelona)

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) treballa en la creació d’una nova aplicació mòbil que permeti a l’administració alertar la ciutadania sobre canvis de temps violents amb més agilitat que fins ara. En declaracions a betevé, la directora del servei, Sarai Sarroca, calcula llançar una nova pàgina web el 2023 i, posteriorment, l’app vinculada.

En l’actualitat, el portal meteo.cat recull en la seva pàgina principal les prediccions de temperatura, el radar de precipitacions i les possibilitats de pluja o neu, a més a més d’un mapa d’avisos i un resum de temperatures màximes i mínimes del territori. La voluntat del SMC és que la nova aplicació pugui notificar els episodis d’alta o baixa temperatura, el temps violent o el fort vent, una mena de “calaix de sastre” en què la població pugui consultar qualsevol situació climàtica “de forma ràpida i immediata”, segons explica Sarroca.

Aquest moviment ve motivat per les variacions meteorològiques extremes que Catalunya està experimentat en els darrers mesos, com les pedregades de la Bisbal d’Empordà. “Ens falta molta cultura de clima tropical, perquè nosaltres som clima mediterrani, però cada cop s’està tropicalitzant una mica més”, alerta Sarroca en un reportatge de la televisió barcelonina.