El ‘big data’ de la covid-19 a la demarcació de Barcelona

La Diputació crea un visor de dades interactiu amb el nombre de casos als municipis de més de 200 habitants i les comarques

Categories:

Redacció

El 'big data' sobre la covid-19 permet anticipar-se i fer front de manera eficient els possibles rebrots
El 'big data' sobre la covid-19 permet anticipar-se i fer front de manera eficient els possibles rebrots | leo2014 / Pixabay

La Diputació de Barcelona ha creat un visor de dades interactiu anomenat Casos COVID-19 amb la incidència del coronavirus en els municipis de més de 200 habitants de la demarcació per oferir la màxima informació als ajuntaments i facilitar la resposta davant els rebrots de la pandèmia. L’eina de big data, desenvolupada per la Secció d’Informació i Anàlisi del Servei de Salut Pública i l’Oficina Tècnica de Sistemes d’Informació Municipals, actualitza diàriament el seu contingut.

Les dades provenen del Portal de dades obertes de la Generalitat de Catalunya i permeten mostrar les dades de manera visual i àgil a través de gràfics. A més de donar xifres totals a la demarcació, la navegació per poblacions fa possible obtenir el nombre de casos positius dels últims tres dies per municipis i comarques, així com la variació relativa de les darreres 72 hores i la distribució per sexe dels casos positius. També es pot visualitzar el nombre de defuncions en termes totals i relatius.

Així mateix, el visor dóna informació sobre l’evolució diària, setmanal i acumulada de la pandèmia des de l’inici, tant dels casos positius com dels sospitosos, i la distribució per sexe, l’evolució de la taxa de creixement setmanal dels casos positius.

La Diputació de Barcelona continua treballant en la millora d’aquest recurs per incorporar altres dades d’interès que ajudin els governs locals en la presa de decisions per afrontar la pandèmia.