Shazam fa 20 anys i ho celebra amb les cançons més buscades de la seva història

La plataforma publica una llista de reproducció a Apple Music amb els temes més cercats cada any des de 2002

Categories:

Redacció

Shazam acumula més de 70.000 milions de consultes d'usuaris des del seu llançament el 2002
Shazam acumula més de 70.000 milions de consultes d'usuaris des del seu llançament el 2002 | cottonbro (Pexels)

El 2002 va llançar-se al Regne Unit el servei 2580, un codi que, quan els ciutadans britànics el marcaven al seu telèfon, els permetia capturar durant 10 segons una cançó i, minuts després, rebre un SMS en què s’identificava el tema en qüestió. 20 anys més tard, aquesta aplicació és coneguda arreu del món com a Shazam, propietat d’Apple des de 2018, i permet a tothom identificar cançons que desconeixen de franc. Per celebrar el seu vintè aniversari, el servei ha publicat una llista de reproducció a Apple Music en què recull el tema més cercat de cada any des del seu llançament.

D’aquesta manera, la col·lecció està conformada persenzills com Rolling in the Deep (Adele), Hey, Soul Sister (Train), I’m Yours (Jason Mraz) o I Gotta Feeling (Black Eyed Peas). La playlist no està ordenada ni per any ni per cerques, però sí que sabem que la cançó més descoberta per l’app és Dance Monkey (Tones and I), amb un total de 41 milions de consultes.

En l’actualitat, Shazam acumula més de 70.000 milions de consultes des de la seva creació, que continuen creixent amb més de 1.000 milions de cerques efectuades cada mes pels usuaris del servei. Des que la plataforma va ser adquirida per Apple el 2018 (es va anunciar el 2017, però va trigar 10 mesos a confirmar-se), Shazam s’ha anat integrant cada cop més amb els diversos productes de la firma, especialment amb Apple Music, però això també li ha fet perdre la integració amb Spotify. Tanmateix, l’eina no es limita únicament a dispositius iOS, i a principis d’any va llançar una extensió per al navegador Google Chrome amb què reconèixer cançons des de l’ordinador.

Etiquetes