Figure, l’alternativa a Wordle que recorda a Candy Crush

El joc de navegador proposa un trencaclosques diari que s’ha de resoldre amb un màxim de 10 intents

Categories:

Redacció

Figure s'actualitza cada dia amb un nou trencaclosques que cal resoldre en 10 moviments
Figure s'actualitza cada dia amb un nou trencaclosques que cal resoldre en 10 moviments | MetaData

El 2022 s’ha convertit en l’any dels jocs diaris: aquestes propostes amb una base lúdica simple però efectiva, que ens proposen un nou repte cada dia. Els que més han triomfat han estat aquells que s’han basat en continguts lingüístics, com el Paraulògic o el WordleCAT, però també han sorgit alternatives més experimentals com Chessguessr. Seguint l’estela de Wordle, la nova tendència és Figure, un joc de navegador que ens proposa resoldre un trencaclosques cada dia en menys de 10 moviments.

La jugabilitat de Figure s’inspira en la de videojocs populars com Candy Crush: tenim una quadrícula de 5x5 en la qual hi ha quatre tipus d’icones diferents. Nosaltres podem interactuar només amb les de la fila inferior, i quan en cliquem una, desapareixeran tots els símbols del mateix color i forma que estiguin en contacte directe amb la cel·la clicada (en horitzontal o vertical). L’objectiu és aconseguir eliminar tots els elements de la pantalla en un màxim de 10 moviments.

Figure comparteix diversos dels elements que han fet de Wordle un vici global: cada dia hi ha un únic repte, limitat a aquella data, i si no el resolem, no hi podrem tornar. A més a més, ho hem d’assolir amb un nombre limitat d’intents, tot i que a diferència del seu predecessor, aquest joc permet intentar-ho tantes vegades com vulguem. De fet, si detecta que ho hem intentat diverses vegades sense èxit, el software ens ofereix una pista (hint) que, si la fem servir, ens diu per quin moviment hem de començar per resoldre el trencaclosques.

El joc ha estat creat per Sumul Shah, cofundador de la plataforma de salut digital Amino Health, qui explica al portal que s’ha inspirat en obres com Threes, Tetris, Monument Valley o el ja mencionat Wordle. Ara per ara, Figure es troba només disponible en format web i no té aplicació per a mòbils, però Shah recomana crear un accés directe del joc per aquells qui vulguin entrar-hi diàriament.

Etiquetes