Europa busca empreses innovadores

El programa ScaleUp busca projectes que impulsin la transformació disruptiva de la indústria per crear una economia de valor afegit

Categories:

Redacció

Les startups poden aportar la innovació i disrupció que demana la indústria
Les startups poden aportar la innovació i disrupció que demana la indústria | Pixabay

La Comissió Europea cerca empreses i projectes de startups innovadores a través de ScaleUp, una crida a solucions que donin resposta a reptes identificats en sectors tan diversos com el financer, el mèdic, l'energia verda, les smart cities i la indústria 4.0. La pandèmia del coronavirus ha posat de manifest que cal flexibilitat i una ràpida reacció amb propostes disruptives que impulsin la transformació cap a una economia de valor afegit.

La iniciativa vol fomentar i afavorir la cooperació entre grans corporacions i empreses emergents en el marc del programa Horizon 2020 per connectar ecosistemes diversos de startups de tecnologia profunda i generar dinàmiques de treball transnacionals per a estandarditzar les rutes de creixement europees.

Propostes aplicades amb èxit

La Salle-URL i la Salle Technova, que forma part del programa, compta amb casos d’èxit en aquesta línia d’innovació com Majordom Smart Point. La solució ja s’ha posat a prova en organitzacions com Mango, Viena i JLL per ajudar les dues parts a orientar i millorar els seus serveis adequant-los a les necessitats del mercat, tal com expliquen en un comunicat.

Majordom ja ha signat acords de col·laboració amb CBRE i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona per a instal·lar taquilles intel·ligents en les seves instal·lacions. Segons el director del Departament Urbanístic del Consorci de la CZFB, Mario Serrano, les startups tecnològiques “poden aportar valor al negoci i als clients i, alhora, poden alimentar d'idees i de necessitats en un mercat molt canviant i dinàmic”. “Per a nosaltres treballar al costat de les startups tecnològiques ens permet estar connectats a les noves tendències i oportunitats en el mercat i enllaçar les propostes més innovadores amb els principals sectors de l'activitat econòmica, afegeix el director del Departament Immobiliari i Zona Franca Duanera del Consorci, Francisco Sensat.

Participar al ScaleUp Champions

Les companyies que vulguin participar en el programa hauran de contactar als coordinadors i enviar els seus reptes i necessitats, o directament a través de la pàgina web.

Els experts internacionals de ScaleUp Champions identificaran i seleccionaran a un grup de companyies emergents que hagin demostrat la seva habilitat per a solucionar els reptes en diferents sectors, i al costat de les corporates seleccionaran aquelles que millor responguin als enfocaments descrits. Posteriorment, després d'un workshop virtual, cadascuna de les corporates triarà les startups que consideri més adequades per a continuar treballant amb ella.