Els empleats de Google són els que més continguts de codi obert aporten a GitHub

Microsoft es manté segona malgrat perdre contribuents, mentre que Red Hat ocupa la tercera posició

Categories:

Redacció

Python és el llenguatge de programació més utilitzat en les aportacions de codi obert de GitHub
Python és el llenguatge de programació més utilitzat en les aportacions de codi obert de GitHub | Pavel Danilyuk (Pexels)

Google és l’empresa amb més treballadors que contribueixen al desenvolupament d’eines en codi obert a GitHub, segons l’Open Source Contributor Index (OSCI). Aquest estudi, elaborat mensualment des de 2019 per la companyia nord-americana EPAM Systems, analitza les aportacions dels empleats d’organitzacions tecnològiques d’arreu del món. En aquest sentit, la companyia amb seu a Mountain View (Califòrnia) lidera el rànquing amb un total de 5.421 contribuents actius, un 10,5% més que el juliol de 2021 i un 29,6% més que el 2020. Els llenguatges més emprats pels professionals són C++, Java i C, mentre que la llicència més habitual és Apache-2.0.

En segona posició es troba Microsoft, companyia en què fins a 5,268 treballadors fan aportacions de codi obert, però que ha rebaixat el seu interès dels darrers anys en aquesta matèria, atès que ha caigut un 1,9% respecte al 2021. A l’empresa liderada per Satya Nadella dominen PowerShell, C# i TypeScript com a llenguatges més usats, mentre que la llicència preferida és MIT. El bronze de la classificació se l’endú Red Hat amb 3.668 contribuents actius, un 14,2% més que l’any passat, amb aportacions basades en Go, Python i C.

Dins del top 10, l’empresa que més creix en termes relatius respecte al 2021 és VMWare, amb un increment del 25,2% que li ha permès arribar als 984 usuaris actius, ocupant la novena posició de la taula. Per contra, l’única que perd contribuents a més a més de Microsoft és IBM, que és cinquena amb 2.089 treballadors que aporten continguts en codi obert, un 1,7% menys que l’any anterior.

En termes generals, Python és el llenguatge de programació més utilitzat pels treballadors que fan aportacions de codi obert, en un 15,5% de les ocasions. TypeScript (15,1%), JavaScript (11,7%) i Java (8,9%). Pel que fa a les llicències, la més popular és MIT, emprada en un 31% dels continguts, seguida per Apache-2.0 (29%) i GPL-3.0.