L’ús de la xarxa d’endolls per a cotxes elèctrics de Barcelona creix un 50%

La capital catalana és la segona ciutat europea amb més punts de recàrrega per km², només per darrere d’Estocolm

Categories:

Redacció

Barcelona té en l'actualitat més de 650 punts de recàrrega distribuïts per tota la ciutat
Barcelona té en l'actualitat més de 650 punts de recàrrega distribuïts per tota la ciutat | Equip Audiovisuals (Imatges Barcelona)

Endolla Barcelona, la xarxa pública d’electromobilitat impulsada per Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), ha registrat un total de 48.800 recàrregues de vehicles elèctrics durant el primer semestre de 2022, una xifra que representa un augment del 48% respecte al mateix període de 2021. Aquest fet implica una mitjana de 8.100 recàrregues mensuals, un rècord històric des que es va posar en marxa el servei.

Segons les dades que ha fet públiques l’Ajuntament de Barcelona, la xarxa d’electromobilitat compta ara per ara amb més de 12.900 usuaris registrats, més del doble dels que hi havia el juny de 2021 (5.400). Aquests augments s’han notat també en el subministrament d’energia: durant el primer semestre de 2021 s’han proporcionat 470.000 kWh, la qual cosa suposa un increment interanual del 87%.

En l’actualitat, Barcelona disposa de més de 650 punts de recàrrega distribuïts per tot el municipi, la qual cosa suposa un endoll per cada 11,4 vehicles elèctrics. Aquesta xifra converteix la capital catalana en la ciutat amb una la xarxa pública de mobilitat elèctrica més gran de l’Estat espanyol i en la segona d’Europa en punts de recàrrega per kilòmetre quadrat, només per darrere d’Estocolm. Una altra de les millores que s’han registrat entre gener i juny és la disponibilitat d’aquestes instal·lacions, que ha passat del 93% al 98%.