La baixada de les falles es retransmetrà en directe amb 5G per primera vegada

L’Àrea 5G Al Pirineu permet el seguiment des de l’inici fins al final de l’esdeveniment, seguit per un equip de Pirineus TV

Categories:

Redacció

Les falles d'Erill la Vall seran el primer esdeveniment retransmetrès amb 5G en directe
Les falles d'Erill la Vall seran el primer esdeveniment retransmetrès amb 5G en directe | Ajuntament de la Vall de Boí

La baixada de les falles a Erill la Vall, població de la Vall de Boí, es retransmetrà en directe primera vegada amb 5G. Pirineus TV traslladarà una unitat mòbil a la zona amb quatre càmeres i dos reportes equipats amb mòbils capaços d’enviar mitjançant aquesta xarxa per poder seguir tant l’inici com el final de la tradició.

Amb aquest projecte pilot es pretén testejar la tecnologia 5G aplicada a la retransmissió d’esdeveniments en directe i validar les possibilitats aquest tipus de connectivitat. La baixa latència, el gran ample de banda que proporciona la 5G i la possibilitat de realitzar connexions en directe amb dispositius mòbils milloren substancialment l’experiència dels professionals, així com la de l’usuari final. Aquest fet té especial rellevància en cobertures en directe d’esdeveniments com la baixada de les falles, ja que es realitzen en zones remotes i de difícil accés, segons assenyala la Cambra de Lleida en un comunicat.

El projecte pilot es nodreix de la infraestructura de l’Àrea 5G Alt Pirineu, impulsada per la Generalitat amb el suport de la Mobile World Capital Barcelona i la Fundació i2CAT, i se sustentarà amb la cobertura 5G de Telefònica a través del node 5G en servei a Taüll.

Aquest és el primer pilot que es fa en el marc de l’Àrea 5G Alt Pirineu, que compta amb el lideratge local de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i amb el suport de la Diputació de Lleida, la Cambra de Comerç de Lleida, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i l’Ajuntament de Tremp. Per a la realització d’aquest pilot en concret, s’ha comptat també amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Vall de Boí i el Patronat de la Vall de Boí.

Etiquetes