Gotex inverteix 5 MEUR en un nou centre d’R+D a Lliçà d’Amunt

L’empresa especialitzada en tecnologia tèxtil ha contractat 40 nous treballadors per a les noves instal·lacions

Categories:

Redacció

Les anteriors instal·lacions de l'empresa s'ubicaven a Sabadell
Les anteriors instal·lacions de l'empresa s'ubicaven a Sabadell | Gotex

L’empresa catalana Gotex, especialitzada en la producció de tecnologies tèxtils i de cables de fibra de vidre, ha obert una nova planta de producció i un centre d’R+D a Lliçà d’Amunt (Vallès Oriental), pel qual ha invertit cinc milions d’euros. La companyia, que va ser adquirida per la multinacional britànica Coats el 2016, traslladarà la seva antiga seu de Sabadell a les noves instal·lacions, que tenen unes dimensions de 13.000 metres quadrats.

El canvi d’ubicació de Gotex ha suposat una ampliació de la seva plantilla fins als 130 treballadors, 40 més que l’any passat, i l’empresa preveu que encara creixi entre un 10% i un 20% més en els pròxims mesos. La companyia continuarà treballant en la creació de fils i teixits industrials en les noves instal·lacions, uns productes orientats pels sectors de les telecomunicacions i les infraestructures. “Catalunya pot jugar un paper encara més important en el futur de la indústria tèxtil, que compta amb una gran tradició al nostre territori i que està avançant ràpidament cap a la tecnificació, la circularitat i l’adaptació als nous models productius”, ha declarat el secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Treball, Albert Castellanos, en la inauguració de la fàbrica.

Segons el general manager de Gotex, Jordi Pérez, les noves instal·lacions els permetran “continuar innovant nous productes d’altes prestacions”, a més a més de reforçar el seu servei al client: “Tindrem més capacitat de fabricació, emmagatzematge i innovació”. De fet, la nova planta és una de les fàbriques més grans del seu sector i triplica les dimensions de les anteriors ubicacions de Gotex, companyia que exporta el 90% de les seves vendes anuals. La seva matriu, Coats, té seu a Londres i compta amb més de 17.000 treballadors per tot el món.

Etiquetes