AlterAid crea una app per combatre la solitud de la gent gran

L’eina recomanarà activitats socials, culturals i naturals prescrites per professionals salitaris a les persones que participin en el programa

Categories:

Redacció

L'aplicació forma part del PECT T'activa, finançat pels fons FEDER de la Unió Europea
L'aplicació forma part del PECT T'activa, finançat pels fons FEDER de la Unió Europea | CST

L’empresa terrassenca AlterAid ha desenvolupat una aplicació mòbil per lluitar contra la solitud no buscada que pateixen les persones de més de 50 anys. L’eina ha resultat guanyadora del programa d’innovació oberta T’activa, una iniciativa organitzada pel Consorci Sanitari de Terrassa (CST) i coordinada per l’Ajuntament de la ciutat que buscava solucionar aquesta problemàtica social. Al concurs van participar-hi 21 equips i, després d’una final celebrada el passat octubre, l’èxit el va aconseguir la proposta de l’empresa egarenca, nascuda el 2011 com una spin-off de l’Escola d'Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

L’aplicació d’AlterAid busca millorar la salut emocional de les persones a través de recomanacions personalitzades d’activitats socials, culturals o relacionades amb la natura. La voluntat dels seus creadors és que, per una banda, aquestes prescripcions ajudin a augmentar el nombre d’esdeveniments socials als quals participa el públic objectiu, i per l’altra, que ajudi a connectar persones amb interessos similars. Així mateix, l’app permetrà als professionals sanitaris fer un seguiment individualitzat de cadascuna de les persones que participin en el projecte.

Per tal de verificar la seva utilitat, l’eina es testejarà amb una prova pilot als barris del Districte 2 de Terrassa (Ca n’Anglada, Torre Sana, Montserrat o Vilardell), que són els que estan vinculats al Centre d’Atenció Primària (CAP) Terrassa Est del CST. La iniciativa forma part del projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) T’activa, el qual ha rebut finançament provinent dels fons FEDER de la Unió Europea.