L’app catalana que t’avisa si t’has exposat al coronavirus

+CovidAPP rastreja la cadena de contactes dels usuaris per evitar el contagi de la covid-19

Categories:

Redacció

+CovidAPP estarà disponible a partir del setembre
+CovidAPP estarà disponible a partir del setembre | Cedida

L’empresa catalana Mac & Go prepara una aplicació per traçar els contactes d’un usuari i avisar-lo si ha estat exposat al coronavirus. L’eina, anomenada, +CovidAPP, permet rastrejar els possibles contagis, monitorar les zones de risc i oferir informació diària sobre el seu diagnòstic.

La solució compta amb dos qüestionaris per recollir la informació sobre l’estat de la persona, afectada o no. El primer està pensat per ser respost un cop es descarrega l’app, mentre que l’altre emet preguntes diàries per avaluar l’estat del pacient. En funció de les respostes, el possible infectat rep indicadores i recomanacions sobre les actuacions a seguir en cas de malaltia.

En un comunicat, el CEO de l’empresa, Lorenzo Ballanti, explica que +CovidAPP és un projecte que neix a partir de l'algorisme de Wayo GPS i es fusiona amb l’API d'Apple i Google. “Es tracta de l'aplicació que ajudarà a combatre la pandèmia del COVID-19 complementant la labor dels rastrejadors. Tot el nostre equip està en marxa, comptant amb grans professionals del sector, i s'estima que l'app estarà disponible per al seu testatge a principis de setembre d'aquest mateix any”, especifica.