Catalunya rebrà 18 MEUR de fons europeus per digitalitzar el transport

La partida va dirigida a les pimes privades i suposa el 16,3% del capital destinat a l’Estat espanyol

Categories:

ACN

Catalunya rebrà el 16,3% dels 110 milions del fons destinat a l'Estat espanyol
Catalunya rebrà el 16,3% dels 110 milions del fons destinat a l'Estat espanyol | Curro Palacios (Imatges Barcelona)

Catalunya rebrà el 16,3% de les transferències per digitalitzar el sector del transport provinents dels fons europeus. Així ho ha anunciat la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, als governs autonòmics en una reunió de la Comissió Nacional del Transport. En concret, el Govern rebrà 18,02 milions d'euros dels 110 milions d'aquest fons.

L'objectiu d'aquesta partida és impulsar la digitalització de les pimes privades de transport per carretera, tant de passatgers com de mercaderies. Els criteris de repartiment s'han fixat en funció de la població de cada comunitat autònoma, que rebran els fons a través d’una concessió directa regulada per un decret llei.

D'altra banda, l'executiu estatal també ha anunciat que es concediran ajuts directes a les comunitats autònomes que redueixin un 30% dels preus dels abonaments de transport entre setembre i desembre per compensar els efectes de la inflació. La metodologia dissenyada pel ministeri per la implantació dels descomptes busca "que no suposi cap mena de gestió per al ciutadà i que es puguin aplicar amb la màxima rapidesa possible". En aquest sentit, la ministra ha ofert a les comunitats autònomes col·laborar en la definició final de la metodologia per aconseguir que les ajudes es puguin materialitzar en el període previst.