Un micrordinador dins d’una peça de Lego

Un ‘maker’ neozelandès crea una peça idèntica a l’estàndard amb impressora 3D i hi introdueix el ‘hardware’ necessari perquè sembli una computadora

Categories:

Redacció

Un 'maker' crea un micrordinador amb el sistema de peces de Lego
Un 'maker' crea un micrordinador amb el sistema de peces de Lego | @ancient_james

Què no es pot construir amb peces de Lego? El maker James Brown ha compartit a les xarxes socials el seu últim repte: convertir un d’aquest elements de plàstic en un micrordinador amb una placa base, una pantalla OLED i la capacitat de mostrar text al bloc.

La clau de tot plegat es troba en el fet que aquest neozelandès no ha emprat una peça convencional, sinó una còpia creada amb una impressora 3D compatible amb l’estàndard de la companyia. Això li ha permès introduir-hi un processador STM32F030F4P6, amb una CPU Cortex M0, 4 KB de memòria i 16 KB d’emmagatzematge flash. Unes prestacions suficients per programar el panell OLED de 0,42 polzades perquè mostri línies de text i animacions. La pantalla es troba a l’interior, però la llum que emet permet veure a través del plàstic transparent de la peça el contingut.

A més dels vídeos, Brown ha detallat tot el procés de muntatge al seu espai de Mastodon perquè qualsevol persona pugui copiar-lo.