Tech Barcelona impulsa un nou ‘hub’ d’innovació centrat en salut

El Pier07 s’estrenarà a finals de 2022 amb un edifici de 6.000 metres quadrats amb oficines i espais de ‘networking’

Categories:

Redacció

El nou 'hub' s'ubicarà a la Via Laietana de Barcelona, en un edifici que està sent rehabilitat per Núñez y Navarro
El nou 'hub' s'ubicarà a la Via Laietana de Barcelona, en un edifici que està sent rehabilitat per Núñez y Navarro | Tech Barcelona

L’associació Tech Barcelona ha presentat aquest dijous el Pier07, un nou hub d’innovació especialitzat en salut i ciències de la vida que obrirà les portes durant el darrer trimestre de 2022. L’espai s’ubicarà a la Via Laietana de Barcelona, disposarà de 6.000 metres quadrats i aspira a convertir-se en un “punt de trobada” entre els múltiples agents que conformen el sector.

El nou espai es construirà en un edifici que està sent rehabilitat pel grup Núñez y Navarro sota diversos criteris de sostenibilitat. El hub comptarà amb un espai d’oficines privades, així com amb un auditori multifuncional, diverses zones de coworking i una terrassa per dur a terme activitats de networking. “El sector de la salut i les ciències de la vida és un dels pilars estratègics del país i l’aplicació de la tecnologia accelerarà el seu impacte a tots els nivells: ciutadans, sistema de salut i professionals del sector”, ha declarat el president de Tech Barcelona, Miguel Vicente.

El projecte, que ha comptat amb el suport d’ACCIÓ (l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball), vol acollir tots els membres de la cadena de valor del sector, des d’empreses farmacèutiques i start-ups fins a inversors, universitats, centres d’investigació i el sistema públic de salut. En la seva intervenció, Vicente ha enumerat les “tecnologies transversals” que poden “unir els ecosistemes de tecnologia i salut”: “Dispositius, apps, software, blockchain, intel·ligència artificial, impressió 3D, Big Data, robòtica o realitat virtual”.