Nestlé aposta per la realitat virtual per evitar accidents laborals

El sistema, basat en tecnologies 3D, s’ha testejat a la fàbrica de l’empresa a Girona i s’estendrà a la resta de fàbriques de la multinacional

Categories:

ACN

L'ús de la realitat virtual aconsegueix que els treballadors recordin un 75% de les sessions
L'ús de la realitat virtual aconsegueix que els treballadors recordin un 75% de les sessions | Nestlé

Nestlé ha testejat a la fàbrica de cafè que té a Girona un sistema de realitat virtual (RV) per prevenir accidents laborals que la multinacional estendrà ara arreu del món. Amb aquest sistema, basat en la tecnologia 3D, els treballadors aprenen com reaccionar davant situacions d'alt risc, caigudes en alçada o explosions en espais confinats. A través d'aquesta tecnologia immersiva, que s'ha batejat com a SHE Virtual Training Center, els empleats recorden fins al 75% de la formació.

A través d'unes ulleres de realitat virtual, els treballadors aprenen com enfrontar-se a situacions d'alt risc que podrien viure durant la jornada laboral, però dins d’un entorn segur. L'SHE Virtual Training Center té diferents mòduls, i els que s’han testejat a Girona són els que fan referència a treballs en alçada o bé feines en espais confinats. Segons la companyia, l'experiència immersiva possibilita que els empleats recordin fins al 75% de les sessions, una xifra que cau al 10% en la lectura de manuals o al 5% si s’ensenya a través de classes magistrals. D’altra banda, aquest sistema també aconsegueix reduir els costos, ja que es poden formar més treballadors de manera simultània.

El sistema de realitat virtual l'han desenvolupat el Global IT Hub de Nestlé conjuntament amb els departaments d'IT, Prevenció de Riscos Laborals i Serveis d'Enginyeria i Packaging (tots ells, situats al campus que la multinacional té a Esplugues de Llobregat). Aquest centre de formació, que es basa en la tecnologia 3D i la realitat augmentada, recrea diferents espais de les fàbriques que té la companyia. "Per als empleats, és més amè i els cursos se'ls fan més pràctics; durant una mitja hora o 40 minuts, s'enfronten a una experiència gairebé real", explica el director de la fàbrica de Nestlé a Girona, Jordi Jaén. L'objectiu de la multinacional és ara estendre aquest sistema de realitat virtual a altres fàbriques similars que la companyia té arreu del món.