El telèfon s’imposa al pagament en efectiu

Les mesures de seguretat durant la pandèmia impulsen les transaccions a través d’aplicacions mòbils

Redacció

El pagament amb el mòbil s'imposa durant la pandèmia del coronavirus
El pagament amb el mòbil s'imposa durant la pandèmia del coronavirus | Ahmad Ardity / Pixabay

Els pagaments amb el telèfon mòbil s’han consolidat durant la pandèmia del coronavirus. Segons un estudi de Samsung Pay, les transaccions amb aplicacions i amb targetes han augmentat per sobre de l’ús del diner en efectiu, una tendència que ja va començar el 2019 i la covid-19 ha consolidat.

En aquest inici del 2020, els pagaments amb un moneder digital han crescut un 200% i el nombre d’usuaris que han descarregat alguna solució relacionada la pràctica ha augmentat un 131%. D’aquests últims, un 32% s’han registrat durant el segon trimestre de l’any, amb una punta acusada durant el mes de maig.

Millorar la confiança

Més de la meitat dels usuaris que han adquirit un telèfon de la marca s’han registrat també a Samsung Pay. El mòbil es consolida com el més utilitzat per als pagaments amb dispositius, amb un 90% de les transaccions, mentre que el 10% restant utilitza algun wearable.

A l’Estat espanyol, els ciutadans coneixen de mitjana 2,14 solucions per als pagaments mòbil i s’han registrat de mitjana en 1,35 aplicacions. Tot i això, encara hi ha recança davant la seguretat d’aquestes propostes. Per això les companyies han incorporat tecnologies específiques per mantenir la privacitat i reduir el risc d’amenaces, com és el cas de Knox i FindMyMobile que incorporen els dispositius de Samsung.

Etiquetes