La meitat de la població mundial utilitza les xarxes socials

Un 65% de les persones majores de 13 anys i aptes per a les plataformes tenen almenys un perfil d’usuari

Categories:

Redacció

Es calcula que hi ha 12 nous usuaris a les xarxes socials cada segon
Es calcula que hi ha 12 nous usuaris a les xarxes socials cada segon | Austin Distel / Unsplash

Prop de 4.000 milions de persones utilitzes les xarxes socials, l’equivalent al 51% de la població mundial, segons l’últim informe Digital 2020. No obstant això, bona part de les plataformes situen els 13 anys com a edat mínima per fer-se un perfil, de manera la dada creix fins a un 65% si es té en compte el gruix de persones a escala internacional que és apta.

Les xarxes socials compten amb més de 376 milions d’usuaris nous des del juliol del 2019, el que situa en un creixement del 10% en els últims 12 mesos el nombre de persones que hi són presents. Tal com detalla l’estudi, es calcula que hi ha 12 nous registres cada segon.

Instagram i LinkedIn, les més populars

Les principals plataformes són Instagram i LinkedIn, principalment la primera, que ja es considera un gran aparador per a les marques i el comerç en línia. La xarxa social de fotografies va sumar 111 milions d’usuaris nos en l’últim trimestre, el que situa el creixement en més d’un milió diari.

En el cas de LinkedIn, ja hi a registrats 700 milions de persones i ha experimentat un augment de més de 25 milions d’usuaris en els darrers tres mesos.