El grup mèdic Avinent crea un ‘hub’ d’innovació de 8.000 metres quadrats a Santpedor

L’empresa traslladarà la seva secció mèdica a les noves instal·lacions, on es desenvoluparan pròtesis i implants amb impressió 3D

Categories:

ACN

Avinent està especialitzada en el disseny i la fabricació d'implants dentals
Avinent està especialitzada en el disseny i la fabricació d'implants dentals | @delcatcentral (Twitter)

L’empresa catalana Avinent, especialitzada en el disseny i la producció de material per la indústria mèdica, ha construït un nou hub d’innovació de 8.000 m2 a Santpedor (Bages), al costat de les antigues instal·lacions de la companyia. El nou espai, pel qual han invertit 10 milions d’euros, acollirà les quatre línies de producció dedicades al sector mèdic, centrades a fabricar implants, material protètic d’última generació i altres solucions basades en la impressió 3D.

L’Avinent Hub, nom amb què s’ha denominat l’espai, consta de quatre plantes amb espais per als nous laboratoris, la impressió 3D i una major capacitat productiva de torns i fresadores, entre altres millores. La voluntat de l’empresa és garantir la capacitat de creixement del grup en el futur, amb l’objectiu de passar dels 35 milions d’euros facturats el 2021 als 50 milions el 2025. El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha lloat el treball de la companyia i l’ha posada d'exemple per poder avançar cap a una reindustrialització verda i digital, amb "fàbriques blanques" que tinguin un alt nivell tecnològic i consciència ambiental.

Actualment, Avinent ocupa una plantilla de 300 empleats i preveu crear 50 llocs de treball més. L’empresa bagenca té cinc línies de producció: una d’elles està dedicada a la fabricació de peces industrials (Vilardell Purtí), mentre que les quatre restants se centren en el sector mèdic, concretament en el disseny i fabricació d'implants, de material protètic d'última generació, de soluicions mèdiques personalitzades i en la ortodòncia invisible i removible.