InnoDelta, l’aliança llobregatenca per impulsar la innovació local

El PECT ha estat impulsat per Castelldefels, Gavà, el Prat, Sant Boi i Viladecans i té un pressupost de 4,3 milions d’euros

Categories:

Redacció

Els representants de les poblacions que conformen el PECT InnoDelta, en la constitució del seu Consell
Els representants de les poblacions que conformen el PECT InnoDelta, en la constitució del seu Consell | @gebadia (Twitter)

Els ajuntaments de Castelldefels, Gavà, el Prat, Sant Boi i Viladecans s’han aliat per impulsar el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) InnoDelta, una iniciativa pública amb l’objectiu de finançar diversos projectes d’innovació dels municipis del Delta del Llobregat. El PECT compta amb un pressupost de 4,3 milions d’euros i la participació de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) i el Centre Internacional de Mètodes Numèrics en l’Enginyeria (CIMNE).

La finalitat del nou PECT és millorar la capacitat d’innovació de les pimes del territori i fomentar l’emprenedoria en el sector industrial. En total, l’InnoDelta donarà suport econòmic a vuit projectes d’innovació recolzats pels consistoris municipals: el Delta Eco Circular Lab, de Gavà; el Delta On Start-UP, de Castelldefels; el Delta Social Cobol Lab, de Sant Boi; i el Delta Logistics & Mobility Lab, del Prat; la Plataforma Dades i Coneixement i el Delta IoT & IA Lab, ambdós de Viladecans. Per la seva banda, l’ICFO gestionarà un projecte d’emprenedoria fotònica, mentre que el CIMNE s’encarregarà d’una iniciativa High Tech. El 50% del pressupost prové de fons europeus, mentre que l’altra meitat ha estat aportada pels mateixos ajuntaments.

“Cadascú aquí té els seus projectes i la seva parcel·la i enfocament propis, però hem d’anar tots junts de la mà perquè la finalitat és una”, ha declarat l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, especificant que “no només és la innovació, sinó també la tecnologia, la pluja d’idees, els laboratoris, el fet de poder escoltar a la ciutadania, a les empreses i als emprenedors, i a tots els agents que puguin i vulguin aportar”. “Les empreses cada cop han d’anar més agafades de la mà, han de col·laborar, han de poder explicar què és el que millor funciona, i tot això ens enriqueix com a Delta”, ha afegit la cap del consistori.

Etiquetes