La construcció encara un canvi de paradigma amb la digitalització

Rebuild 2020 presenta els principals reptes del sector de l’edificació, alineats amb els Objectiu de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides

Categories:

Redacció

La construcció encara els reptes de la industrialització, la digitalització, la sostenibilitat i la descarbonització
La construcció encara els reptes de la industrialització, la digitalització, la sostenibilitat i la descarbonització | Rebuild

La fira Rebuild 2020 preveu abordar els reptes de la industrialització, la digitalització, la sostenibilitat i la descarbonització en la seva pròxima edició, del 29 de setembre a l’1 d’octubre. L’organització ha marcat fins a 11 eixos com a línies de treball clau sobre el futur de l’arquitectura i la construcció.

Aquestes àrees identificades conformen també els 11 reptes que es presentaran al Congrés Nacional d’Arquitectura Avançada i Construcció 4.0, alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats a l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. Entre ells, destaca l’edificació eficient i col·laborativa; la digitalització de processos amb l’administració pública i en el desenvolupament de projectes de construcció; o la introducció de simulacions virtuals dels treballs.

Un canvi accelerat

Tal com assenyala el director del Congrés, Ignasi Pérez Arnal, el sector travessa “un punt d’inflexió” a causa de la covid-19, que ha “accelerat el canvi de paradigma”. Per això la cita preveu situar sobre la taula els reptes que el sector ha d’abordar perquè “els agents de la cadena de valor puguin donar una resposta àgil i sostenible”.

Rebuild 2020 comptarà amb la participació de l'administració pública a través del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana i d'institucions com l'Observatori de l'Habitatge, el Consell de Desenvolupament de Sostenibilitat, l'Agència d'Habitatge, l'Institut Català del Sòl, el Green Building Council, i amb referents del sector de la construcció i immobiliari com AEDAS Homes, ASPRIMA, Grup Avintia, Metrovacesa i Neinor Homes.